Dziś jest środa, 17.09.2025, imieniny Franciszka, Hildegardy
Wielkość tekstu:
A A+ A+
Jesteś tutaj: Strona główna » Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej » Aktualności » PODPROGRAM 2019 – efekty

PODPROGRAM 2019 – efekty

 

 

PODPROGRAM 2019 – efekty

 

  1. Stowarzyszenie „Nadzieja” w Malanowie z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Koninie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe ( fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 1 040 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 45 899 ton żywności;
  • 3 120 paczek żywnościowych;
  • 0  posiłków;
  1. W ramach Podprogramu 2019 dla 139 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 7 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
    • edukacji finansowej - 2 spotkania dla  16 uczestników
    • kulinarnych - 5 spotkań dla 139 uczestników

                          

  Źródło: Stowarzyszenia „Nadzieja” w Malanowie

Zamieściła: N.P.

                                                                            


Pozostałe aktualności